Home » D:News » Norvegia se implica in lupta pentru salvarea junglei amazoniene

Norvegia se implica in lupta pentru salvarea junglei amazoniene

Norvegia se implica in lupta pentru salvarea junglei amazoniene
Publicat: 19.09.2008
Norvegia a donat Braziliei 1 miliard de dolari pentru a ajuta guvernul sud-american in lupta pentru protejarea padurii amazoniene, anunta BBC.

Donatia norvegiana este prima din ceea ce guvernul brazilian spera sa fie un efort international prin care suma de 21 de miliarde de dolari, atat cat se estimeaza ca este nevoie pentru a salva padurea amazoniana, sa poata fi stransa. Prim ministrul norvegian a sustinut ca o astfel de initiativa este imperativa in eforturile de a combate incalzirea globala si ca alte tari ar trebui sa urmeze acest exemplu.

Brazilia este unul dintre cei mai mari poluatori ai planetei cu aproape trei sferturi din totalul mondial al dioxidului de carbon rezultat in urma arderii copacilor din jungla amazoniana. Banii oferiti de guvernul norvegian vor fi folositi pentru a oferi si alte alternative celor care defriseaza suprafete intinse din padurile braziliene, dar si pentru conservarea junglei aflate deja sub amenintarea companiilor care se ocupa cu prelucrarea lemnului.

„In ziua in care toate tarile dezvoltate vor avea aceeasi atitudine ca si Norvegia, putem fi siguri ca incalzirea globala poate fi redusa”, a declara presedintele brazilian, Luis Inacio Lula da Silva. Japonia, Suedia, Germania, Elvetia si Coreea de Sud au anuntat deja ca vor lua in consideratie propunerea Braziliei.

Sursa:BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase