Home » D:News » O specie de peste rosu fosforescent, descoperita in Marea Rosie

O specie de peste rosu fosforescent, descoperita in Marea Rosie

O specie de peste rosu fosforescent, descoperita in Marea Rosie
Publicat: 19.09.2008
Cercetatorul Nico Michiels de la Universitatea din Tubingen, Germania, a descoperit recent in Marea Rosie o specie de pesti in culoarea rosu-fosforecent, nemaintalnita in mediul acvatic.

Michiels participa la un proiect de cercetare pentru a studia cat de adanc patrund razele solare de spectru rosu in apa marii. Cercetatorul purta o pereche de ochelari care ii permitea sa vada orice lumina rosie din apa, cand a observat un banc de pesti cu caracteristici cel putin ciudate pentru mediul marin.
“Cei mai multi dintre ei aveau o culoare rosie fosforescenta in jurul ochilor, iar unul avea chiar intreg corpul rosu.”, a declarat la sfarsitul expeditiei marine, Michiels.
In opinia lui, rosu fosforescent este o forma de comunicare privata sau un semnal de atractie, insa nu exista dovezi clare care sa sustina aceste teorii. Deoarece culoarea stralucitoare vine chiar de la pesti si nu este filtrata de la suprafata, acestia sunt vizibili la adancime si sunt mai usor de observat de la distante mici.
“Suntem primii care descopera acesta specie, care pare a fi unica in mediu acvatic, si ne bucuram ca am fost martorii unui fenomen important pentru ceea ce inseamna viata acvatica, a adaugat Nico Michiels.

Sursa: Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase