Home » D:News » Sute de specii noi descoperite in Australia

Sute de specii noi descoperite in Australia

Sute de specii noi descoperite in Australia
Publicat: 23.09.2008
Biologii australieni au facut publica una dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani, sustine publicatia online MSNBC. Acestia au reusit sa identifice cateva sute de specii de noi vietati marine in apele de coasta ale continentului din emisfera sudica.

Vietatile au fost descoperite in preajma recifelor din Marea Bariera Corali, in urma initiativei oamenilor de stiinta de la Census of Marine Life de a identidica toate formele de viata din ocean.

„Este, pur si simplu, fascinant. Cercetatorii studiaza aceste recife de multi ani si de fiecare data descopera sute si sute de specii noi, specii pe care nimeni nu le-a mai catalogat sau descris vreodata”, sustine Julian Caley, unul dintre oamenii de stiinta implicati in proiect.

„Proiectul este primul de acest gen care isi propune sa identifice toate formele de viata din Marea Bariera de Corali. Cercetatorii sustin ca descoperirile lor pot fi benefice pentru oameni, atata vreme cat viata marina este una dintre principalele surse de aprovizionare din industria farmaceutica. De asemenea, vietatile nou descoperite pot arunca o lumina noua asupra modului in care incalzire globala afecteaza aceste biodiversitati”, concluzioneaza Ron Johnstonte, membru al Universitatii din Queensland.

Sursa:MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase