Home » D:News » Nudistii britanici au fost salvati de o pasare rara

Nudistii britanici au fost salvati de o pasare rara

Nudistii britanici au fost salvati de o pasare rara
Publicat: 26.09.2008
Nudistii britanici care frecventau plaja din Eastney, Porstmouth erau in pericol sa-si piarda locul traditional de intalnire datorita companiei britanice Qinetiq care intentiona sa constuiasca pe plaja 131 de apartamente de lux. Insa plaja nudistilor a fost salvata de o mica pasare cantatoare din specia silviei Dartford (Sylvia undata).

Plaja de la Estney este locul traditional al nudistilor britanici de peste un secol. Pusa in pericol de un proiect imobiliar care urma sa distruga definitiv una dintre ultimele plaje salbatice ale Marii Britanii, Eastney a fost salvata de prezenta unei specii de pasari foarte rare.
Ecologistii britanici au descoperit ca silvia Dartford, o specie de pasare asemanatoare cintezelor si privighetorilor folosea drept loc de iernare plajele din Eastney. De fapt, aceste plaje reprezinta ultimul loc din Regatul Unit unde mai poate fi intalnita acesta specie.
Cu acest ultim argument ecologistii au stopat orice incercare a companiei de constructii de a distruge plaja. Pe viitor nudistii de la Eastney au promis sa ridice o statuie care sa reprezinte acesta pasare in apropierea plajei, pentru a aniversa astfel victoria lor in fata invaziei de beton.

Sursa : The Independent
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase