Home » D:News » Comoara portugheza veche de 500 de ani, descoperita in Namibia

Comoara portugheza veche de 500 de ani, descoperita in Namibia

Comoara portugheza veche de 500 de ani, descoperita in Namibia
Publicat: 29.09.2008
O echipa internationala de arheologi lucreaza contra-timp pentru a salva ramasitele unei nave comerciale portugheze din secolul al XVI-lea, care a “zacut” nederanjata de nimeni timp de cateva sute de ani pe coasta atlantica a Namibiei.

Epava a fost descoperita in luna aprilie a acestui an de catre un muncitor al unui mine de diamante din apropiere, care a zarit in jurul acesteia niste monede.
Webber Ndoro, managerul de proiect al procesului de excavare, declara ca se afla in fata uneia dintre cele mai incitante descoperiri arheologice care au avut loc in ultimii 100 de ani pe continentul african. “Este probabil una dintre cele mai mari descoperiri facute in aceasta parte de lume, in materie de artefacte”, continua acesta.

In urma lucrarilor de excavare au fost descoperite monede din aur si argint, un trident, obiecte rare de navigatie, farfurii, fildes si piese de ceramica.
“Obiectele care au fost salvate marcheaza un fapt interesant, deoarece unele provin din Asia, unele din Africa, in vreme ce altele sunt specifice Europei. Noi suntem de parere ca globalizarea a inceput ieri, insa in realitate, ea a inceput undeva in jurul anului 1500.”, a declarat Webber Ndoro.
Lucrarile de excavare vor lua sfarsit la jumatatea lunii octombrie, insa adevarata munca abia va incepe, deoarece procesul de conservare a acestor piese poate dura pana la 30 de ani.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase