Home » D:News » NASA nu da inca Luna pe Marte

NASA nu da inca Luna pe Marte

NASA nu da inca Luna pe Marte
Publicat: 02.10.2008
Administratorul NASA Michael D. Griffin a declarat ca agentia spatiala are in plan stabilirea unei colonii pe suprafata Lunii, inainte de a programa o misiune cu echipaj uman, pe Marte. El a spus ca cei care prefera sa se concentreze numai pe Marte, supraestimeaza datele cunoscute despre Luna si subestimeaza dificultatile unei calatorii pe Planeta Rosie.

Programul U.S. Apollo a petrecut, insumat, numai 27 de zile pe Luna, iar Griffin, care spune ca aceasta are dimensiunile Africii, considera necesara o explorare mult mai amanuntita a suprafetei selenare.
Alte agentii spatiale, intre care si cea europeana, au declarat ca oamenii lor de stiinta sunt mult mai putin preocupati de Luna decat de Marte si ca, de vreme ce abordarea ambelor subiecte este peste puterile lor, se gandesc serios sa se concentreze asupra planetei.

Raspunsul lui Griffin a fost ca, inaintea oricarei incercari de a trimite un echipaj uman pe Marte, agentia sau agentiile care vor sponsoriza proiectul, trebuie sa fie capabile sa realizeze cel putin misiunea urmatoare: sa trimita astronauti pe Stata Spatiala Internationala intr-o vizita de 6 pana la 9 luni, dupa care sa ii mute pe Luna, pentru o perioada de timp similara, echipati cu aceeasi cantitate de provizii pe care au carat-o initial. Odata ce-si va fi incheiat vizita pe satelitul natural al Pamantului, acelasi grup de astronauti, ar reveni pe statia spatiala pentru alte 6-9 luni, fara provizii, dupa care s-ar putea intoarce acasa. Griffin sustine ca o astfel de misiune ar simula ceea ce presupune trimiterea astronautilor pe Marte si recuperarea lor. “Trebuie sa fim increzatori in abilitatea noastra de a coordona o astfel de misiune, inainte sa trimitem astronauti pe Marte”, a spus Griffin. “Altfel, echipajul nu se va mai intoarce acasa”.

Sursa:MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase