Home » D:News » Baietii rai stau rau cu cortizonul

Baietii rai stau rau cu cortizonul

Baietii rai stau rau cu cortizonul
Publicat: 02.10.2008
Tinerii scandalgii, cu inclinatii spre violenta, anarhie si comportament antisocial, pot da in sfarsit vina pe proprii hormoni. Un studiu efectuat de Universitatea din Cambrige afirma ca “baietii rai” nu sunt chiar rai… Vinovat de comportamentul lor ar fi variatiile nivelului contizonului, cunoscut si sub numele de homonul de stress, se arata in editia online a publicatiei New Scientist.

Studiul respectiv sugereaza ca hormonul cortizon este acela care reglementeaza nivelul agresivitatii umane in situatiile de stres. Pornind de la aceste date, cercetatorii au descoperit ca atunci cand tinerii decliventi sunt angajati in jocuri video violente, nivelul cortizonului acestor mici infractori scade mult comparativ cu nivelul cortizonului unor voluntari obisnuiti care sunt angajati in acelasi gen de jocuri video.
“Aceeasi situatie am descoperit-o si in randul pustilor care fac parte din asa numitele gasti de cartier, fenomen al subculturii urbane prezent in marile orase din intrega lume. Aici am descoperit, in schimb, scaderi ale cortizonului in cadrul membrilor aceleiasi gasti, atunci cand patruleaza prin teritoriul propriu in cautarea inamicilor din alte cartiere, sau cand pornesc in adevarate expeditii de pedeapsa”, afirma conducatorul studiului, sociologul Graeme Fairchild. Pana la aparitia acestui studiu, oficialitatile, politia si specialistii considerau ca singurii vinovati de fenomenul delicventei juvenile sunt: saracia, consumul de droguri si alcool, precum si lipsa de educatie combinata cu alegerea unor modele negative de viata.

Sursa : New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase