Home » D:News » Masacrul pasarilor din Malta este condamnat international

Masacrul pasarilor din Malta este condamnat international

Masacrul pasarilor din Malta este condamnat international
Publicat: 03.10.2008
Dupa o serie de proteste din partea militantilor ecologisti din lumea intreaga, guvernul maltez a aprobat, in sfarsit, o serie de masuri care limiteaza efectele vanatorii si protejeaza, de asemenea, unele specii de pasari rapitoare.

Evenimentul care a declansat aceasta masura, a constat intr-un memoriu trimis de BirdLife Malta, in care era expus cu tot cu probele afernte, macelul pasarilor migratoare din Europa, care tranziteaza insula Malta in timpul pasajelor de primavara si vara.
In urma unui program de monitorizare care a durat doua saptamani membrii si voluntarii BirdLife au tratat si ingrijit un numar de 17 pasari de prada care prezentau rani datorate alicelor.
“Intr-o zi obisnuita de migratie, deasupra Insulei Malta trec sute de pasari de prada. In acele momente, vanatorii intra intr-o adevarata frenezie ucigasa, incercand practic sa ucida cat de multe pasari. Acesta situatie incredibila se intalneste chiar si in zonele de protectie speciala” declara Grahame Madge activist in cazul Royal Society for the Protection of Birds.
Presiunile grupurilor ecologiste au determinat Federatia Vanatorii si Pescuitului din Malta sa-si denunte fiecare membru care este surprins impuscand pasari in arealele protejate.
Organizatia BirdLife a somat guvernul maltez sa acorde mai multa autoritate politiei mediului, in cazurile de vanatoare a pasarilor care tranziteaza Malta.

Sursa : BBC News

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase