Home » D:News » Societatile stricte au dat nastere alcoolismului

Societatile stricte au dat nastere alcoolismului

Societatile stricte au dat nastere alcoolismului
Publicat: 03.10.2008
Tarile care au traditia etichetei comportamentale si a regulilor sociale rigide ajung in ultima instanta sa dea nastere subculturilor violente si alcoolice. Un nou raport al International Center for Alcohol Policies confirma faptul ca stuctura rigida a unei asemenea societati, care impiedica experimarea naturala a sentimentelor, duce la aparitia unei extreme caracterizata de alcoolism, comportament rebel, anarhism si lipsa de respect fata de semeni.

Raportul intitulat “Alcohol and Violence: Exploring Patterns and Responses” examineaza asocierea dintre alcool si violenta prin prisma disciplinelor antropologiei, psihologiei clinice, drepturilor omului, sexualitatii si sanatatii publice.
“Trebuie sa ne concentram indeosebi asupra sensului alcoolismului si violentei in cadrul diverselor culturi unde aceste aspecte se intalnesc. Altfel, nu putem gasi o metoda eficienta de eradicare a acestei probleme. Cauzele care duc la violenta alcoolicilor germani sunt diferite de cele ale alcoolicilor englezi, irlandezi sau olandezi”, afirma Anne Fox, unul dintre pshihologii care au instrumentat studiul.
Anne Fox declara ca anumite trasaturi culturale si nationale sunt cele care inclina balanta in cadrul actelor de violenta pe fondul consumului de alcool.
Conform raportului amintit, culturile respective tind sa aiba urmatoarele sabloane:
suport cultural in mas-media, actiuni militariste, glorificarea luptatorilor si eroilor locali, sporturile de echipa si cele de lupta, pedepsele corporale si capitale, socializarea si familiarizarea copiilor de sex masculin fata de violenta si consumul de alcool, credinta in magie si supersitii precum si o cultura a dominatiei barbatilor asupra femeilor.
De asemenea, factorul care a declansat acest tip de comportamente este cel oferit de societatile rigide, unde regulile stricte si educatia religioasa fortata au dus intr-un final la cautarea unor forme de revolta si refugiu in alcool si violenta.

Sursa : Science Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase