Home » D:News » Artefacte neasteptate schimba istoria orasului Istanbul

Artefacte neasteptate schimba istoria orasului Istanbul

Artefacte neasteptate schimba istoria orasului Istanbul
Publicat: 03.10.2008
Arheologii turci au anuntat descoperirea unor artefacte preistorice ce schimba radical datele istorice cunoscute despre orasul Istanbul, fosta capitala a Imperiului Otoman, anunta agentia rusa de presa Ria Novosti.

Pentru multa vreme s-a crezut ca Istanbul, denumirea turceasca a fostei cetati a Constantinopolului, a fost construit pe vechea asezare pescareasca de origine greaca, Bizantium,asezare infiintata in urma cu circa 2700 de ani.

Publicatia turca Al-Watan anunta, insa, ca descoperirile arheologice survenite in urma sapaturilor din ultimii patru ani, sunt in masura sa rescrie istoria. „Descoperirea constand in patru schelete umane, precum si in piese de lemn si de ceramica datand de acum 8500 de ani, a fost efectuata in urma cu aproape doua luni, pe urmele unei vechi asezari situata la sase metri sub nivelul marii. A fost nevoie de tot acest timp pentru a confirma varsta artefactelor pentru ca nimeni nu isi imagina ca ele pot fi atat de vechi. O astfel de descoperire ii va forta pe cercetatori sa rescrie istoria orasului”, sustine Ismail Karamut, directorul Muzeului de Arheologie din Istanbul.

Instanbul, cel mai mare oras al Turciei, cu aproape 12 milioane de locuitori, a fost capitala Turciei de la cucerirea acestuia in 1453 pana in 1923, an in care guvernul muta capitala la Ankara.

Sursa:Ria Novosti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase