Home » D:News » Circumcizia nu protejeaza de SIDA

Circumcizia nu protejeaza de SIDA

Circumcizia nu protejeaza de SIDA
Publicat: 09.10.2008
Conform concluziilor a 15 studii efectuate de cadrele medicale din U.S. Center for Disease Control, operatia de circumcizie peniana nu protejeaza impotriva infectarii cu virusul HIV. Studiul a fost ordonat de mai multe asociatii de homosexuali din Statele Unite care doresc astfel sa faca un apel la folosirea prezervativelor.

In cercurile homosexualilor americani inca circula teoria conform careia un barbat circumcis nu se poate imbolnavi de SIDA. Acesta teorie se bazeaza pe un mit originar din Africa, conform caruia odata ce un barbat a trecut prin acesta operatie va fi ocolit de boli si ghinion.
“ In nici unul dintre studiile noastre nu am descoperit vreun exemplu care sa sustina acesta teorie. Cu siguranta avem de aface cu o superstitie africana care face inca victime. Am studiat atat cazuri de barbati heterosexuali cat si homosexuali. Toti s-au imbolnavit de SIDA indiferent de orientarea sexuala. Circumcizia nu ajuta cu nimic in lupta contra raspandirii virusului HIV”, afirma Gregorio Millet, conducatorul acestor studii.

Sursa : New Scientist

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase