Home » D:News » O noua aeronava spatiala va explora Universul

O noua aeronava spatiala va explora Universul

O noua aeronava spatiala va explora Universul
Publicat: 10.10.2008
Pe data de 19 octombrie NASA va lansa prima nava cosmica proiectata sa exploreze limitele sistemului solar. IBEX sau Exploratorul Granitei Interstelare va fi propulsata de pe Atolul Kwajalein din Oceanul Pacific, la o altitudine de aproximativ 320.000 kilometri deasupra Pamantului. Din acest punct, aeronava va captura imagini ale proceselor care au loc la marginea sistemului solar si chiar mai departe de aceasta.

“Regiunile de granita interstelara sunt capitale doarece reprezinta pentru noi un scut impotriva celor mai multe emisii galactice periculoase, care altfel ar patrunde in orbita Pamantului si ar face misiunile spatiale mult mai primejdioase”, a declarat David J McComas, coordonator al misiunii IBEX .

Au mai existat misiuni similare, insa imaginile furnizate de IBEX vor fi primele care ii vor ajuta pe oamenii de stiinta sa inteleaga procesele care au loc in regiunea de intrepatrundere a sistemului solar cu spatiul interstelar.

Sonda spatiala IBEX va fi lansata cu ajutorul unei rachete Pegasus, deasupra Oceanului Pacific, care o va purta la o altitudine de aproximativ 200.000 kilometri deasupra Pamantului. Misiunea IBEX este una speciala si din punct de vedere al propulsarii, deoarece un reactor aditional va transporta nava mai departe, din locul in care o va lasa Pegasus.

Sursa:PopularScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase