Home » D:News » Testicolele? Cea mai buna sursa de celule stem

Testicolele? Cea mai buna sursa de celule stem

Testicolele? Cea mai buna sursa de celule stem
Publicat: 10.10.2008
Doua studii paralele, unul efectuat in Germania iar celalalt in Marea Britanie au descoperit ca in afara de spermatozoizi, testicolele umane produc celule stem compatibile oricarui tip de tesut din corpul uman.

Studiile au fost publicate in revista Nature si aduc o noua speranta celor care au nevoie stringenta de aplicatiile practice ala tratamentului regenerator cu celule stem.
In acest mod, celulele stem necesare creierului, oaselor, pielii sau organelor interne vor putea fi recoltate direct de la pacient si trasplantate apoi aceleiasi persoane fara nici un fel de risc de respingere din partea organismului acestuia.
Proiectul de cercetare a fost efectuat de catre savantii din cadrul King’s Colege din Londra, care au folosit 22 de mostre diferite de celule recoltate din biopsii testiculare sau provenite din castrari in scop medical.
Din aceste mostre, cercetatorii au extras un gen de celula pe care au denumit-o “Celula precursoare spermatica”. Acesta este un tip de celula adulta cu un rol determinat – acela de a deveni orice tip de celula stem adaptabila oricarui tip de tesut uman.
Descoperirea duce la stoparea controverselor legate de bioetica umana cu privire la recoltarea celulelor stem de la embrioni.
Singura problema care ramane in aceaste situatii este de fapt una majora. Datorita particularitatilor si diferentelor sexuale, femeile nu vor putea beneficia de celule stem produse de propriul organism.

Sursa : BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase