Home » D:News » Misteriosul Om al Zapezilor s-a dovedit a fi o capra

Misteriosul Om al Zapezilor s-a dovedit a fi o capra

Misteriosul Om al Zapezilor s-a dovedit a fi o capra
Publicat: 15.10.2008
In luna iunie a acestui an, mai multi cercetatori americani au anuntat descoperirea, in regiunea Meghalaya din India, a doua fire de par care ar fi apartinut misteriosului Yeti – Omul Zapezilor. Anuntul care a facut rapid inconjurul lumii s-a dovedit, intr-un final, o nascocire, firele de par apartinand unei banale specii de capra himalayana, se arata in editia online a BBC.

„Intotdeauna am stiut ca legaturile dintre asa numitele aparitii ale lui Yeti si descoperirea firelor de par este una pur intamplatoare. De data aceasta ne-am inselat, testele ADN inducandu-ne in eroare datorita faptului ca exemplarele respectivei specii de capre traiesc la o inaltime mult mai mare decat cea in care au fost recuperate cele doua fire de par. Acesta este motivul pentru care am anuntat ca ele apartin unei specii necunoscute”, declara Ian Redmond, unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Folosind o tehnologie extrem de avansata, Redmond si colegii sai de la Universitatea Oxford au putut identifica intr-un final, animalul caruia ii apartineau cele doua fire de par… o banala capra. Cu toate acestea, numarul celor care sustin ca l-au intalnit pe Omul Zapezilor este din ce in ce mai mare in India.

Sursa:BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase