Home » D:News » Bizar “oras al mortilor” descoperit sub Roma

Bizar “oras al mortilor” descoperit sub Roma

Bizar “oras al mortilor” descoperit sub Roma
Publicat: 20.10.2008
O echipa de muncitori care efectua lucrarile de renovare la o arena de rugby din capitala Italiei a avut surpriza sa descopere in subteran unul dintre cele mai vaste complexe funerare din lume, anunta Fox News. Ceea ce este misterios, este faptul ca intregul complex este amenajat asemenea unui oras, cu alei, cladiri si locuri destinate, in mod normal, celor vii.

Complexul a fost acoperit in Antichitate de o cantitate uriasa de noroi, cel mai probabil in urma unei inundatii a Tibrului. La o prima vedere, locurile de veci erau destinate sclavilor eliberati de sorginte greaca. „Este doar o problema de saptamani pana vom scoate la lumina tot ceea ce se afla acolo”, sustine Marina Piranomonte, unul dintre arheologii implicati in proiect.

Intr-o conferinta de presa organizata de Ministerul Culturii italian, oficiali ai acestei institutii au declarat ca descoperirea este una de o importanta uriasa. Ceea ce este si mai spectaculos este faptul ca, pana in prezent, desi au trecut doar cateva zile de la dezvaluirea sitului, arheologii au identificat marmantul lui Marcus Nonius Macrinus, ilustrul general roman care a servit drept model in realizarea productiei hollywoodiene „Gladiatorul”. Totodata, in aceeasi locatie, arheologii italieni au scos la lumina pasajul subteran in care Caligula, celebrul imparat roman din dinastia iulio-claudina, a fost asasinat de propria garda.

Sursa: FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase