Home » D:News » Casa viitorului se va putea deplasa singura

Casa viitorului se va putea deplasa singura

Casa viitorului se va putea deplasa singura
Publicat: 22.10.2008
Probabilitatea tot mai crescuta a inundatiilor survenite ca efect al incalzirii globale i-a determinat pe arhitectii danezi sa proiecteze o casa care sa faca fata cu succes unor asemenea intemperii ale naturii. Sub amenintarea suvoaielor de apa, casa viitorului, pur si simplu, va fugi din fata acestora, anunta DailyMail.

Ca orice locuinta normala, casa viitorului va fi dotata cu bucatarie, dormitoare, o baie si chiar mobilier din lemn. Diferenta dintre un apartament clasic si noua locuinta este data de sistemul computerizat si de picioarele hidraulice care permit casei sa se deplaseze asemenea unui miriapod.

„La prima vedere, ar putea parea o masura extrema dar o analiza atenta arata ca solutia oferita de noi poate rezolva multe dintre inconvenientele spatiului locativ. La urma urmei, casa mergatoare poate fi chiar alternativa cautata de oamenii cu venituri reduse”, declara Helen Robinson, membru al Wysing Art Centre si unul dintre arhitectii implicati in proiect.

Prototipul a costat doar 30.000 de lire sterline dar constructorii sai sustin ca pretul va scadea simtitor in cazul unei productii in serie.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase