Home » D:News » Capcanele evolutiei: soparla fara picioare

Capcanele evolutiei: soparla fara picioare

Capcanele evolutiei: soparla fara picioare
Publicat: 24.10.2008
Cercetatorii de la Universitatea din Sao Paolo au anuntat descoperirea unei noi specii de soparle in regiunea Jalapao, Brazilia, soparla care, in mod suprinzator, nu are picioare, se arata in editia online a publicatiei britanice DailyMail.

Soparla, Bachia Oxyrhinas, pare, la prima vedere, un sarpe. Un studiu amanuntit al animalului a aratat, insa, ca este vorba de o soparla extrem de ciudata. Bachia Oxyrhinas nu isi poate disloca falcile pentru a inghiti prazi mari, prezinta deschideri externe ale urechilor si urme rudimentare ale picioarelor care s-au atrofiat in urma evolutiei.

„Aceasta noua specie ne demonstreaza faptul ca inca stim extrem de putine lucruri despre biodiversitatea ecosistemului din Jalapao. Principala problema ce se ridica este cea a extinderii terenurilor agricole peste habitatul acestei specii unice in lume”, declara Miguel Trefaut Rodrigues, liderul expeditiei stiintifice.

Cu o lungime de numai 35 de centimetri, Bachia Oxyrhinas, se comporta asemenea celorlalte soparle, hranindu-se cu insectele ce isi gasesc adapost in nisip. Cea mai mare parte a dietei sale consta in furnici, termite si gandaci.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase