Home » D:News » Noi confirmari in cazul adevaratului Robinson Crusoe

Noi confirmari in cazul adevaratului Robinson Crusoe

Noi confirmari in cazul adevaratului Robinson Crusoe
Publicat: 31.10.2008
Legendara istorie a lui Robinson Crusoe, marinarul care se vede nevoit sa supravietuiasca pe o insula pustie, si-a fascinat cititorii timp de cateva secole. In prezent, arheologii au descoperit noi informatii despre existenta adevaratului Crusoe, un marinar scotian, numit Alexander Selkirk, care a fost expulzat pe o mica insula tropicala din nordul Oceanului Pacific, pentru mai bine de patru ani.

In timpul unor lucrari de excavare de pe insula Aguas Buenas, au fost descoperite urme ale unor locuinte provizorii, impreuna cu instrumente de navigatie, despre care se crede ca i-au apartinut lui Selkirk. Acestea au fost descoperite in apropierea unui rau cu apa dulce, ceea ce sugereaza ca marinarul si-a construit doua adaposturi acolo pentru a-si asigura vederea catre mare. Acest punct de observatie ii permitea sa vada apropierea oricarei nave si, de asemenea, sa se pazeasca de posibili dusmani. Insa cea mai elocventa dovada in sprijinul acestei teorii este data de prezenta instrumentelor nautice, care puteau apartine numai unui marinar.
“Dovezile descoperite pe insula Aguas Buenas confirma povestea sederii lui Alexander Selkirk si ofera o perspectiva interesanta asupra perioadei pe care si-a petrecut-o in salbaticie”, declara David Caldwell, de la Muzeul National din Scotia.

Sursa: Daily Mail

Cititi mai multe despre adevarata istorie a lui Robinson Crusoe

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase