Home » D:News » Statia Spatiala Internationala devine “verde”

Statia Spatiala Internationala devine “verde”

Statia Spatiala Internationala devine “verde”
Publicat: 11.11.2008
Statia Spatiala Internationala este pe punctul de a fi dotata cu tot confortul pe care il presupune o casa moderna ecologica: un filtru de reciclare a apei, frigider, bucatarie, dormitoare suplimentare si echipament de antrenament.

Nava spatiala Endeavor, care va avea sapte astronauti la bord, are misiunea de a transporta noile facilitati catre statia internatioanala in timpul acestui weekend. Acestia vor mari spatiul de locuit de la o zona cu trei camere, o baie, o bucatarie, la unul cu cinci dormitoare, doua bai si doua bucatarii.

NASA a adoptata deja o politica ecologica, obtinand energia cu ajutorul panourilor solare si recicland majoritatea deseurilor. Noutatea este un nou sistem de reciclare al apei, care va fi instalat la bordul statiei si care poate recicla urina, transformand-o in apa potabila. Chiar daca pe  majoritatea dintre noi aceasta inventie ne face sa strambam din nas, sistemul este esential pentru NASA, avand in vedere ca incepand cu mijlocul anului viitor, numarul astronautilor care vor locui pe Statia Spatiala Internationala se va mari de  la trei la sase.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase