Home » D:News » Cei mai rari lupi din lume sunt amenintati de turbare

Cei mai rari lupi din lume sunt amenintati de turbare

Cei mai rari lupi din lume sunt amenintati de turbare
Publicat: 11.11.2008
Cercetatorii britanici care se ocupe de studierea si protectia lupului etiopian (Canis simensis) sunt alarmati de propagarea focarelor de rabie in cadrul populatiilor izolate ale acestui animal aflat pe cale de disparitie.

Specia lupului etiopian mai numara la ora actuala doar 550 exemplare, impartite in sapte populatii care traiesc la inaltimi de peste 3 000 de metri. Specia detine, din nefericire, si tristul record al celei mai rare specii de canida salbatica.

Specialistii din cadrul Ethiopian Wolf Conservation Authority, forul care se ocupa de salvarea acestora, au fost alertati in decursul saptamanii trecute de o serie de rapoarte care incriminau prezenta focarelor de rabie in interiorul arealului populat de lupi. In consecinta, conservationistii au inteprins o campanie de vaccinare in cadrul lupilor etiopieni.

Platoul muntos etiopian este populat de circa 40 000 de caini domestici. Adusi initial de pastori, acesti caini au fugit in salbaticie si s-au inmultit necontrolat pana au ajuns la unnumar urias de exemplare, devenind printre altele un focar de aparitie si raspandire al periculosului virus al rabiei. Specialistii britanici, ajutati de autoritatile etiopiene, au reusit pana in prezent vaccinarea antirabica a circa 10 000 de caini din totalul celor 40.000.

Sursa : BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase