Home » D:News » Pisicile fara par atrag atentia tuturor

Pisicile fara par atrag atentia tuturor

Pisicile fara par atrag atentia tuturor
Publicat: 11.11.2008
Datorita unei campanii de popularizare a rasei de pisici Sphynx, demarata de organizatia care patroneaza conservarea si mentinerea acestei rase neobisnuite, pisicile fara par au intrat din nou in vizorul opiniei publice mondiale.

Cu siguranta, cele mai interesante si mai rare dintre toate rasele de pisici din lume, felinele domestice din varietatea Sphynx au cucerit inimile iubitorilor de feline domestice inca din anul 1966, an in care rasa a fost creata prin incrucisari si consagvinizari succesive ale mai multor specii de pisici.

Aparute ca un moft exclusivist al celor bogati, pisicile Sphynx isi pastreaza si astazi recordul de cele mai scumpe feline domestice, pretul unui asemenea exemplar cu pedigree valoros cifrandu-se in jurul sumei de 10 000 euro.

Sunt feline deosebit de sensibile la microbi si alergii, intretinerea lor fiind de asemenea costisitoare. Datorita faptului ca nu au par pielea lor este foarte sensibila la actiunea soarelui precum si la deshidratare. In consecinta, pisicile Sphynx trebuie unse pe piele cu diferite creme hidratante concepute special pentru ele.
Un alt dusman periculos al acestor feline cu infatisare de extraterestru este frigul. Nebeneficiind de protectia termica oferita de blana, expunerea la frig poate duce la moartea lor prin hipotermie.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase