Home » D:News » Malaria asalteaza Statele Unite

Malaria asalteaza Statele Unite

Malaria asalteaza Statele Unite
Publicat: 12.11.2008
Un raport al Deparamentului de Aparare al S.U.A. trage un semnal de alarma in privinta riscului de contaminare cu malaria adusa de tantari a unei mari parti a populatiei americane. Vinovati de raspandirea acestui flagel sunt in egala masura fenomenul de incalzire globala, globalizarea producerii alimentelor si transportul de marfuri pe cale aeriana.

“Airport malaria” este termenul prin care autoritatile americane denumesc fenomenul de patrundere pe teritoriul Statelor Unite a temutului virus al malariei. Odata cu cresterea traficului international pe aeroporturi mari precum cele din New York sau Los Angeles, tanatarii anofeli, care sunt purtatorii naturali ai virusului malariei, ajung pe teritoriul american cu ajutorul aeronavelor care transporta pasageri, alimente sau marfuri din Asia si Africa.

Femelele acestei specii de tantari cauta cele mai apropiate surse de sange si urmaresc oamenii chiar si in interiorul avioanelor. Acolo pot supravietui pana la cateva saptamamani, si pot ajunge astfel in toate colturile lumii.
Procesul de incalzire globala este, de asemenea, o cauza importanta in raspandirea malariei deoarece multe zone din Statele Unite au temperaturi medii mai mari decat cele inregistrate in urma cu 10-15 ani. In aceasta situatie femelele de tantar anofel gasesc pe teritoriul S.U.A. conditii de viata ideale care le permit sa se inmulteasca fara probleme.

Sursa : Science Daily

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase