Home » D:News » Frica de paianjeni vine din timpuri stravechi

Frica de paianjeni vine din timpuri stravechi

Frica de paianjeni vine din timpuri stravechi
Publicat: 14.11.2008
Poate parea ciudat, dar frica de paianjeni este cea mai comuna fobie in randul oamenilor. Oameni de stiinta sustin ca o atare spaima nejustificata fata de inofensivele arahnide isi are originile in marile epidemii care au lovit lumea de-a lungul timpului, anunta TheTelegraph.

Arahnofobia, asa cum este denumita frica de paianjeni in termeni medicali, reprezinta un „comportament invatat” al oamenilor si s-a transmis din generatie in generatie inca din timpurile in care primele epidemii au lovit omenirea, afirma cercetatorii germani de la Universitatea din Wurzburg. In acele timpuri se impamantenise ideea ca arhnidele sunt purtatoarele bolilor si ca inofensivele, de altfel, insecte sunt reprezentante ale spiritelor malefice. De aceea frica de paianjeni a castigat teren in fata temerilor fata de viespi, albine sau tantari.

„Una din trei femei si unul din cinci barbati recunosc faptul ca se tem de paianjeni. Fobia se regaseste in credinta impamantenita conform careia astfel de insecte sunt otravitoare. Pana la un moment, totul pare normal, avand in vedere ca oamenii din trecut suspectau orice vietuitoare de raspandirea bolilor”, declara George Alpers, unul dintre autorii studiului.

Testele efectuate pe 76 de studenti carora le-au fost prezentate fotografii ale mai multor insecte(paianjeni, viespi, fluturi sau albine) au demonstrat, fara doar si poate, ca arhnidele sunt cele care starnesc cel mai mare dezgust si cea mai mare teama in randul oamenilor.

Sursa:TheTelegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase