Home » D:News » Planetele au fost create in urma unei unde de soc

Planetele au fost create in urma unei unde de soc

Planetele au fost create in urma unei unde de soc
Publicat: 18.11.2008
Cercetatorii de la NASA sunt de parere ca valurile de soc din jurul stelelor tinere se afla la baza crearii de materie prima pentru alte corpuri astrale. Acesta noua teorie astronomica care vizeaza combinarea si aglutinarea prafului cosmic rezultat din mai multe stele care, in final, ar crea noi astri, este ultima descoperire de proportii a stiintei astronomice moderne.

Responsabilii de la NASA’s Spitzer Space Telescope au detectat cristale de cuart in jurul stelelor tinere care se afla la inceputul procesului lor de transformare in planete. Cristalele respective, denumite cristobaliti si tridimiti, sunt intalnite de obicei in comete, lava vulcanica si unii dintre meteoritii care cad pe Terra.
Astronomii stiau, in prealabil, faptul ca aceste formatiuni se cristalizeaza una in jurul celeilalte pentru a forma particulae mari care mai tarziu se inglobeaza in compozitia viitoarelor planete. In schimb, specialistii au fost surprinsi sa descopere cristale de cristobaliti si tridimiti deoarece pentru formarea acestora este nevoie de fenomene precum valurile de soc cosmice.
Noua descoperire sugereaza, de asemenea, ca aceste valuri de soc care creaza banguri sonice, sunt responsabile  de crearea materialelor din compozitia fiecarei planete din Univers.

Sursa : MSNBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase