Home » D:News » Apa va fi mai scumpa decat petrolul

Apa va fi mai scumpa decat petrolul

Apa va fi mai scumpa decat petrolul
Publicat: 21.11.2008
Horst Enzelmuller, presedintele consortiului energetic german Techem AG, si-a afirmat ,in cadrul unei conferinte de presa tinuta la Dubai, convingerea ca apa va depasi pretul petrolului in regiunea Golfului Persic, in numai cativa ani.

„Este incredibil cum, in multe tari ale lumii, apa este considerata inca o resursa inepuizabila. Apa este, in fapt, o resursa limitata care a ajuns aproape de limitele sale. Nu am niciun dubiu ca aceasta va depasi pretul petrolului in numai cativa ani”, sustine Enzelmuller.

Conform datelor oferite de Techem AG, apa continua sa fie cumparata in Uniunea Europeana si in Statele Unite ale Americii la un pret care nu ii reflecta importanta. In Dubai, insa, precum si in multe state arabe, criza apei se asteapta sa ajunga la apogeu pana in anul 2025. Guvernele unora dintre tari au impus deja limite de consum si taxe fixe pentru toti cei care folosesc apa.

Horst Enzelmuller a prezentat exemplul orasului Hamburg, ca solutie partiala pentru reducerea consumului de apa. In orasul german, Techem AG a instalat apometre in fiecare locuinta, iar rezultatele s-au vazut imediat prin reducerea substantiala a cantitatii de apa folosita de locatari.

Sursa:MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase