Home » D:News » Cea mai varstnica persoana din lume s-a stins la varsta de 115 ani

Cea mai varstnica persoana din lume s-a stins la varsta de 115 ani

Cea mai varstnica persoana din lume s-a stins la varsta de 115 ani
Publicat: 28.11.2008
Edna Parker, detinatoarea recordului de longevitate de mai bine de un an, s-a stins din viata la venerabila varsta de 115 ani si 220 de zile, anunta FoxNews.

Edna Parker s-a nascut la 20 aprilie 1893, in statul american Indiana, si a fost recunoscuta drept cea mai varstnica persoana din lume, odata cu decesul din 2007 al japonezului Yone Minagawa, mai in varsta cu patru luni decat aceasta. In prezent, Maria Jesus din Portugalia, nascut la 10 septembrie 1893, a devenit detinatoarea recordului pentru cea mai longeviva persoana din lume. Intr-un top realizat de Cartea Recordurilor, Edna Parker ocupa locul al 14-lea in categoria recordurilor de varsta inregistrate vreodata.

Batrana a fost vaduva inca din 1939, an in care sotul sau, Earl Parker, s-a stins in urma unui atac de cord. Ea a trait singura la ferma familiei pana a atins venerabila varsta de 100 de ani, mutandu-se ulterior in casa fiului ei. Ultimii ani din viata si i-a petrecut intr-un azil din Shelbyville.

Desi nu a lasat nici o informatie asupra modului in care a reusit sa atinga o asemenea etate, Edna a tinut sa le spuna celor care au venit sa o felicite odata cu cea de a 115 aniversare ca secretul longevitatii il reprezinta „o continua educatie”. Stranepotul acesteia a precizat ca Edna Parker nu a consumat niciodata alcool sau tutun si a dus tot timpul o viata activa.

Sursa:FoxNews

Afla mai multe din articolul:

Longevitatea, in mainile Lui sau in puterea noastra?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase