Home » D:News » Orasul inelelor se naste in Coreea de Sud

Orasul inelelor se naste in Coreea de Sud

Orasul inelelor se naste in Coreea de Sud
Publicat: 09.12.2008
Va fi inconjurat de un lac imens si de coline impadurite, in plus va fi primul oras din lume care se va atuosustine, fara a fi nevoit sa importe hrana, apa, sau energie din afara limitelor sale urbane. Coreea de Sud este pe cale sa termine un proiect revolutionar care va consta dintr-un oras cu o capacitate de 77 000 locuitori situate la 35 kilometri sud de capitala Seul.

Denumit Gwanggyo, acesta este primul oras din lume conceput sa arate in faza finala ca o succesiune de inele concentrice, fiecare din acestea prezentand cate o terasa imensa pentru recreere si diverse activitati urbane.
Constructorii se asteapta ca orasul sa fie dat in folosinta in anul 2011, intregul concept arhitectonic bazanduse pe ideea de cladiri structurate in forma unor dealuri inalte terasate.
Noul oras coreean va promova un mediu de viata sanatos, bazat pe un model architectural conceput astfel incat sa limiteze la maxim senzatia de aglomeratie umana sau stres. In jurul fiecarei terase vor fi plantait copaci , arbusti si plante luxuriante, apa necesara acestora va fi adusa prin conducte subterane care vor iriga radacinile plantelor.
Dependintele fiecarei cladiri vor crea spatii pentru locuinte, birouri, piete de retail, magazine, muzee si centre educationale.
Baza cladirilor este astfel conceputa incat sa inlesneasca ventilatia si circulatie curentilor naturali de aer.
In conjurat de un lac si de zone puternic impadurite, Gwanggyo este deja cautat de familiile bogate sud-coreene, o locuinta in cel mai scump si mai eco-trendy oras de pe Terra fiind vanduta in avans inca din anul 2005.

Sursa : Life in the fast Lane
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase