Home » D:News » Un olandez va sta in gheata timp de aproape doua ore

Un olandez va sta in gheata timp de aproape doua ore

Un olandez va sta in gheata timp de aproape doua ore
Publicat: 10.12.2008
Wim Hof sau “Omul de Gheata”, cum mai este cunoscut, este celebru in lumea intreaga datorita eforturilor sale din ultimii 20 de ani, perioada in care Wim si-a testat trupul si spiritul in conditii extreme. Ultima sa incercare autoimpusa este aceea in care se va scufunda pentru o ora si 45 de minute intr-un container plin de cuburi de gheata.

In varsta de 48 de ani, olandezul si-a descoperit talentul nativ de a infrunta frigul, in urma cu 20 de ani cand a intrat pentru prima data sub gheata unui lac.
“Intalnirea cu gheata si gerul a fost dragoste la prima vedere. La 30 de secunde dupa ce ma dezbrac in mijlocul gerurilor glaciare, simt o senzatie generala de bine indescriptibila”, se destanuie Wim Hof.
Din acel moment, Omul de Gheata a descoperit ca organismul sau era aparte de cel al oamenilor obisnuiti, fiind capabil sa suporte temperaturi neobisnuit de scazute.
In anul 2000 echipat doar cu un slip, Wim Hof a stabilit un nou record mondial reusind sa inoate pe o distanta de 60 de metri sub gheata Polului Nord.

Urmatoarea s-a isprava s-a concretizat 2 ani mai tarziu, cand a reusit sa alerge prin zapada cu picioarele goale pe o distanta de circa 20 kilometri. In anul 2007, a reusit sa escaladeze Everestul imbracat doar cu o pereche de pantaloni tip bermude. Insa pentru a se antrena in vedrea petrecerii unei ore si 45 minute intr-un bazin cu gheata, Wim Hof a trebuit sa se antreneze intr-o forma specifica de yoga tibetana denumita Tummo. Prin Tummo adeptii cailor spirituale din Tibet ajung la declansarea asazisului Foc Interior, o putere paranormala care-i ajuta sa supravietuiasca gerurilor cumplite accentuate de vanturile care brazdeaza Podisul Tibetan.

“L-am studiat pe Wim cand a stat scufundat in gheata peste 12 minute, este un fapt miraculos. Nu s-a miscat si nu a generat caldura, ori se stie ca in mediu lichid caldura corporala se pierde de 30 de ori mai repede decat in mod normal. Iar apa cu gheata practic absoarbe caldura si viata din om. Totusi Wim era calm si nu tremura”, declara Ken Kamler, medicul care l-a supravegheat pe Wim. Pe data de 20 decembrie, anul curent, Wim va incerca sa-si doboare propriile recorduri.

Sursa : TheTelegraph
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase