Home » D:News » Zatul de cafea, o noua sursa pentru biocombustibili

Zatul de cafea, o noua sursa pentru biocombustibili

Zatul de cafea, o noua sursa pentru biocombustibili
Publicat: 15.12.2008
Cercetatorii de la Universitatea din Nevada au gasit o noua intrebuintare pentru zatul de cafea: acesta poate constitui o sursa ieftina si abundenta de biocombustibil pentru masini, anunta publicatia online Science Daily.

Cercetatorii care au elaborat acest studiu arata ca, in prezent, principala piedica in utilizarea biocombustibilului la scara larga este lipsa stabilitatii unei surse care sa implice mai putine costuri de prelucrare. Noile date au aratat ca zatul de cafea contine intre 11 si 20 de procente de ulei, aproximativ la fel ca si rapita sau soia, iar cantitatea produsa in intreaga lume anual este suficienta pentru a acoperi o parte importanta a productiei de biocombustibili.
Spre deosebire de variantele clasice, biocombustibilul pe baza de cafea miroase mai bine si are avantajul de a fi mai stabil datorita continutului ridicat de antioxidanti. Cercetatorii estimeaza ca acest proces poate genera un profit de pana la 8 milioane de dolari anual. O mica fabrica pilot va fi construita in urmatoarele sase luni pentru a testa si imbunati procesul de fabricatie.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase