Home » D:News » Prima plaja racita artificial va fi deschisa in Dubai

Prima plaja racita artificial va fi deschisa in Dubai

Prima plaja racita artificial va fi deschisa in Dubai
Publicat: 16.12.2008
Ne-am obisnuit deja cu inovatiile arhitectonice si, uneori, excentrice ale micului stat din cadrul Emiratelor Arabe Unite. Si cu toate acestea, Dubaiul tine sa fie primul atunci cand este vorba de atragerea turistilor si confortul oferit acestora. Ultima oferta a emiratului o reprezinta plajele racite artificial, astfel incat turistii sa nu simta caldura degajata de nisip si de temperaturile de aproape 50 de grade Celsius.

Plaja revolutionara va fi amenajata in apropierea hotelului Palazzo Versace si va fi dotata cu o instalatie speciala care sa raceasca nisipul. In acelasi timp, mai multe aparate uriase vor asigura turistilor o briza racoroasa care sa faca uitate temperaturile ridicate. Hotelul va da plaja in functiune cel mai tarziu la inceputul anului 2010.

Proiectul a primit, insa, critici aspre din partea organizatiilor ecologiste care se tem de impactul pe care aceasta modificare artificiala a conditiilor naturale o va avea asupra mediului. Soheil Abedian,Proprietarul hotelului Palazzo Versace a tinut, totusi, sa nege o astfel de posibilitate, asigurand potentialii clienti de faptul ca plaja va fi una 100% ecologica iar impactul asupra mediului va fi aproape inexistent.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase