Home » D:News » Chinezii nu mai vor sa manance pisici

Chinezii nu mai vor sa manance pisici

Chinezii nu mai vor sa manance pisici
Publicat: 17.12.2008
O stire publicata intr-un cotidian local, conform careia mii de pisici sunt colectate in provincia Jiangsu pentru a fi gatite in restaurantele din Guangdong, a creat rumoare si proteste in cadrul populatiei locale, se anunta in editia online a publicatiei China Daily..

Cotidianul Metropolis Daily din Gunagzhou a relatat pe larg despre o adevarata retea care se ocupa cu traficul pisicilor pentru restaurantele traditionale din Guandong. Pisicile sunt colectate vii la pretul de doar 3 yuani (circa 44 eurocenti) pe kilogram, pentru a sfarsi in farfurie, unde o portie de pisica  depaseste 36 yuani.

Un numar tot mai mare de chinezi a inceput sa condamne consumul carnii de pisica, sustinand ca micile feline sunt printre cei mai buni prieteni ai copiilor, batranilor si persoanelor singure. Conform mesajelor de protest sosite via Internet, nu mai putin de 661 persoane dintr-un total de 886, s-au declarat  impotriva consumului frecvent de carne de pisica din restaurante. In acest scop, iubitorii pisicilor au declansat o adevarata campanie nationala pentru a sesibiliza locuitorii Chinei cu privire la soarta pisicilor destinate sa sfarseasca in bucatariile restaurantelor.

“Cei care mai servesc o portie de friptura de pisica, ar trebui sa-si aduca aminte de momentele vesele din copilarie cand se jucau cu puii de pisica. Sunt indignat de lipsa lor de recunostinta la adresa felinelor nevinovate” declara Tang Xijuan, un voluntar care activeaza in cadrul unei organizatii chineze pentru protectia animalelor. Autoritatile declara ca nu pot stopa fenomenul atata timp cat nicio lege chineza nu interzice comertul si consumul pisicilor.

Sursa : China Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase