Home » D:News » De ce radem la lucrurile amuzante?

De ce radem la lucrurile amuzante?

De ce radem la lucrurile amuzante?
Publicat: 18.12.2008
Oamenii nu reprezinta singura specie care prezinta abilitatea de a rade. Atat rasul cat si zambetele au fost observate la primate in timpul jocurilor sociale. Un astfel de comportament serveste, in cadrul comunitatilor de primate, ca un semnal prin raspandirea unor emotii pozitive si contribuie la unitatea grupului, afirma Dr. Beth Ann Ditkoff, autorul unui studiu publicat in publicatia LiveScience.

Rasul, ca un proces complex, poate fi grupat in doua etape. Prima, cea a asimilarii informatiei, si cea de a doua, cea in care creierul proceseaza informatia. In aceasta ultima faza, creierul este capabil sa recunoasca umorul si sa provoace reactia rasului.

Dopamina, unul dintre cei mai importanti neurotransmitatori, este responsabila pentru capacitatea creierului de a depista diferitele etape ale unei informatii amuzante si tot ea este cea care ne produce senzatia de bine pe care o avem in timpul rasului. Studii recente demonstreaza faptul ca rasul produce o serie de reactii pozitive in corp, reactii capabile sa duca la insanatosirea unor boli cronice. Intr-o atare stare de lucruri, poate ca vechiul proverb „rasul este cel mai bun medicament”, are totusi un sambure de adevar.

Sursa: LiveScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase