Home » D:News » Muzica rock poate provoca leziuni pe creier

Muzica rock poate provoca leziuni pe creier

Muzica rock poate provoca leziuni pe creier
Publicat: 19.12.2008
Obiceiul amatorilor de muzica rock de a da puternic din plete le-a adus acestora denumirea de Headbangers. Spre nenorocul lor, expertii Universitatii din New South Wales avertizeaza asupra acestui obicei care, combinat cu ascultarea muzicii Heavy Metal la maxim, duce nu doar la ameteli si dureri de cap ci si la afectiuni mai grave.

Studiul profesorului Australian Andrew McIntosh a fost publicat in prestigiosul British Medical Journal. Conform rezultatelor, miscarea puternica a capului, avand  drept fundal sonor piesa “Highway to Hell” a celor de al AC/DC, duce frecvent la leziuni ale creierului. Studiul explica in mod coerent de ce amatorii de concerte Rock par deseori ametiti, confuzi si au o exprimare incoerenta.

Headbanging-ul a aparut in anul 1968 in cadrul unui concert al trupei Led Zeppelin, ocazie cu care fanii celebrei formatii au inceput sa-si miste puternic capetele pe ritmul muzicii. De-a lungul timpului, Headbanging-ul a evoluat intr-o serie de stiluri cu miscari distincte in care fanii muzicii rock isi misca violent capul de la stanga la dreapta sau circular. Alte afectiuni frecvente in cadrul amatorilor sunt ametelile, pierderea temporara sau definitiva a auzului, infarctul sau leziunile pe creier. Cercetatorii au stabilit ca pot aparea leziuni ale gatului la un tempo de doar 130 de batai pe minut, in timp ce media pieselor Rock este de 146 batai pe minut. Ametelile si durerile de cap apar in momentul in care miscarile violente ale capului depasesc axa de 75% fata de trunchi.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase