Home » D:News » Se stinge si ultima speranta a diavolilor tasmanieni

Se stinge si ultima speranta a diavolilor tasmanieni

Se stinge si ultima speranta a diavolilor tasmanieni
Publicat: 19.12.2008
Desi ecologistii australieni il vedeau ca pe salvatorul diavolilor tasmanieni, Cedric, un mascul al acestei specii a contactat o tumoare faciala care ameninta sa aduca in pragul extinctiei cele mai mari marsupiale carnivore din zilele noastre.

Cercetatorii care se straduiau sa salveze diavolii tasmanieni isi puneau sperantele in Cedric, un mascul care parea imun la maladia extrem de contagioasa care desfigureaza specia acestor carnivore marsupiale. In ultimii ani, organsimul lui Cedric a continuat sa produca anticorpi unici ca un raspuns la injectarile repetate cu virusi. Insa, in decursul acestei saptamani, Cedric a fost diagnosticat cu temuta DFTD –Afectiunea Tumoral-Faciala a Diavolilor Tazmanieni.

“I-am excizat lui Cedric doua tumori faciale. Avem din nefericire dovada ca organaismul sau a cedat  nemaiproducand anticorpii care il salvau de fiecare data. Speram, insa, ca isi va reveni si va invinge boala , ajutandu-ne sa descoperim antidotul acestei maladii care risca sa extermine diavolulii tasmanieni intr-un interval de 10 – 20 ani”, declara Greg Woods, microbiolog in cadrul Universitatii din Tasmania.

Sursa : The Independent
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase