Home » D:News » Micii monstri de sub ape

Micii monstri de sub ape

Micii monstri de sub ape
Publicat: 23.12.2008
Un set de fotografii subacvatice recente care surprind formele unui plancton marin releva o parte diferita a vietii subacvatice, necunoscuta majoritatii oamenilor pana in prezent.

De la crabii paianjen pana la larvele stelutelor de mare, toate aceste creaturi populeaza in numar mare coastele marine si oceanice. O expeditie recenta organizata de biologul Richard Kirby, din cadrul Universitatii Plymouth revela aspecte inedite ale vietii marine, pe care putini oameni au ocazia sa le admire.

“Aceste vietati realizeaza jumatate din procesul de fotosinteza mondial si ajuta la mentinerea echilibrului climatului. De-a lungul catorva milioane de ani, planctonul mort a creat rezervele de petrol si de gaze, constituind in acelasi timp hrana pestilor, fara de care acestia nu ar putea trai”, declara Dr. Kirby. In ciuda faptului ca masoara mai putin de 2 milimetri in lungime, planctonul, format atat din plante cat si din organisme mici, poate fi vazut din spatiu cand formeaza blocuri compacte. “Oamenii care vad aceste fotografii sunt surprinsi sa afle cum arata si mai ales de faptul ca il pot chiar inghiti in momentul in care inoata in apa”, adauga Richard Kirby, care va organiza o expozitie in 2009 cu aceste fotografii.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase