Home » D:News » Femeia cu doua sisteme de reproducere a ramas gravida

Femeia cu doua sisteme de reproducere a ramas gravida

Femeia cu doua sisteme de reproducere a ramas gravida
Publicat: 06.01.2009
Linsday Hazaj, o americanca in varsta de 27 de ani, a izbucnit in lacrimi de bucurie atunci cand medicii ginecologi i-au confirmat ca a ramas insarcinata. Pana aici nimic extraordinar, cu o exceptie, Linsday s-a nascut cu o afectiune genetica extrem de rara in urma careia are doua sisteme de reproducere perfect normale, anunta DailyMail.

Cu toate ca doar o femeie la un milion se naste cu acest tip de anomalie genetica, in urma analizelor medicale s-a stabilit ca Linsday Hasaj poate duce la bun sfarsit o sarcina normala. Sistemul sau de reproducere dublu consta in doua coluri uterine si doua utere perfect functionale.
O femeie care prezinta uterus didelphis- adica doua utere, are totusi sanse de a ramane gravida. Exista o posibilitate de doar 50% ca sperma sa fertilizeze prin vaginul care ovuleaza in acel moment. Faptul ca femeia are doua utere ridica de asemenea probleme, deoarece acestea sunt considerate mai slabe si sensibile decat un singur uter normal”, afirma Dr. Peter Bowen Simpkis, ginecolog si obstetrician in cadrul London Women’s Clinic.

In prezent gravida in luna a treia, Linsday Hasaj merge la control la fiecare patru zile si i se administreaza o serie de hormoni pentru a-si consolida intregul organism.
Medicii i-au transmis totusi ca aceasta sarcina este probabil singura din viata sa, deoarece organismul nu i-ar mai suporta cu succes nasterea unui alt copil. Cu toate ca in Marea Britanie circa 8 din 10 000 de femei sufera de uterus didelphys, doar una dintr-un million are particularitatile anatomice ale lui Linsday Hasaj. Configuratia sa genitala consta intr-o singura vulva normala care se divide apoi in doua canale vaginale.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase