Home » D:News » Gainile din China sunt antrenate sa invinga acvilele

Gainile din China sunt antrenate sa invinga acvilele

Gainile din China sunt antrenate sa invinga acvilele
Publicat: 06.01.2009
Crescatorii de pasari din China s-au plans autoritatilor de ani de zile in privinta acvilelor-ulii care le rapesc zilnic gainile. In schimb, pasarile de prada sunt protejate de legislatia chineza, orice fermier care ucide o acvila-uliu riscand amenzi mari sau chiar inchisoarea. In ultima instanta, taranii chinezi au apelat la factorul psihologic.

Ei au trecut la prinderea pradatorilor in capcane. Dupa acesta etapa ghearele si aripile rapitoarei sunt legate pentru a nu ataca gainile, iar pasarea de prada este amplasata in mijlocul gainilor care purced sa se razbune atacand acvila uliu imobilizata. Conform declaratiilor satenilor chinezi, dupa repriza de pedepsire din partea gainilor, acvilele-ulii eliberate nu mai indraznesc sa atace pasarile de curte.

“Aceste acvile-ulii mi-au mancat aproape 300 de gaini in ultimele trei luni, de abia astept sa le prind pentru a le da o sansa gainilor sa-si ia revansa. Gainile crescute in libertate fara a trai in custi au cel mai bun pret. Din nefericire sunt expuse atacurilor pasarilor de prada. Pana acum am incercat degeaba sa gonim rapitoarele cu sperietori, bete de bambus sau zgomot de petarde. In schimb dupa ce acvilele-ulii isi vor vedea fratii cum stau legati si sunt umiliti de gaini, teama le va stapani sufletele. In plus, gainile vor invata sa se apere si sa-si goneasca dusmanii “, sustine fermierul Xiao Wu din satul Huaxi.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase