Home » D:News » Antarctica va regla balanta ecosistemului

Antarctica va regla balanta ecosistemului

Antarctica va regla balanta ecosistemului
Publicat: 13.01.2009
In goana oamenilor de stiinta pentru cautarea unor solutii viabile care ar putea reduce poluarea la nivel global, noi experimente au loc pentru a masura impactul acestora asupra stabilizarii climatului. In prezent, o echipa internationala de cercetatori incearca sa imbogateasca artificial regiunile afectate din Antarctica, pentru a stimula eficientizarea ecosistemului.

Acestia au depus 20 de tone de sulfat de fier intr-o zona a Antarcticii saraca in nutrienti, incercand prin acest experiment sa creasca productia locala de alge. Observatiile asupra modificarilor vor oferi noi informatii utile in desfasurarea unor proiecte la scara mai  mare. Oceanul reprezinta printre altele o banca imensa de organisme unicelulare care pastreaza balanta ecosistemului. In opinia cercetatorilor, controlarea lor este un prim pas important in ingineria de mediu.

“Acest experiment reprezinta doar un pas la nivel local, insa scopul este ca efectele sa aiba un impact la nivel global. Chiar daca situatia pare a fi destul de grava, nu ar trebui sa ne oprim din experimentat, pentru a ne da seama care este cea mai buna solutie prin care putem remedia situatia actuala care ameninta intreg ecosistemul”, declara Luke McKinney, unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Sursa: Daily Galaxy

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase