Home » D:News » Istoricul Neagu M. Djuvara vorbeste pentru Descopera

Istoricul Neagu M. Djuvara vorbeste pentru Descopera

Istoricul Neagu M. Djuvara vorbeste pentru Descopera
Publicat: 23.01.2009
77 de ani de razboi in secolul XX – un singur castigator… Statele Unite ale Americii, originile reale ale primilor domnitori romani si trecerea deliberata sub tacere a acestora, ciudateniile istoriei universale si adevaratele premize ale conflictului dintre civilizatia occidentala si cea islamica, toate aceste idei apartin unui singur istoric, un om care in ciuda criticilor continua sa isi sustina teoriile si sa se bucure de o popularitate din ce in mai mare. Un om, un istoric, un singur nume… Neagu Djuvara.

Neagu Djuvara este, fara doar si poate, un personaj la moda. Un personaj captivant ale carui teorii, mai mult sau mai putin controversate, i-au asigurat un loc important in atentia publicului si a mass-mediei romanesti din ultimii ani. Un personaj care, desi ajuns la o varsta venerabila, se incapataneaza sa ne arate ca inca avem valori puternice in care sa credem.

Istoricul nu numai ca a acceptat invitatia de a se adresa direct cititorilor nostri dar, dupa cum el insusi declara, a fost incantat de ideea de a crea o punte intre generatii si de a dialoga direct cu publicului celui mai popular si mai important webportal romanesc de promovare a stiintei. Si pentru ca intentia noastra, a redactorilor Descopera.ro, este nu numai aceea de popularizare a culturii si a stiintelor, ci si a valorilor in general, ne-am gandit ca o asemenea prezenta pe portalul nostru nu poate fi decat una care sa ne onoreze.

Cine este omul Neagu Djuvara, care sunt teoriile si controversele istoricului cu acelasi nume si ce sfaturi le da acesta tinerilor de azi, aflati chiar de la el intr-un amplu interviu video care va fi publicat online, pe www.descopera.ro marti, 27 ianuarie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase