Home » D:News » Xenofobia este doar pentru barbati

Xenofobia este doar pentru barbati

Xenofobia este doar pentru barbati
Publicat: 05.02.2009
Foarte putini oameni se pot lauda cu faptul ca nu se tem de serpi, de soareci sau alte vietati, chiar si in cazul in care acestea sunt inofensive sau sunt expuse in spatele unui perete de sticla. Un lucru absolut normal, atata vreme cat ele sunt fobii izvorate din vremuri imemoriale, care au ramas programate in codul nostru genetic, ne anunta cercetatorii.

Exista insa fobii privind oamenii din jurul nostru? Categoric da, sustine Carlos David Navarrete, reputat psiholog din adrul Universitatii din Michigan. Intr-un studiu realizat de acesta, a reiesit faptul ca atat barbatii albi cat si cei de culoare au o teama instinctiva unii fata de ceilalti.

„Este cert ca reactia fata de oamenii care sunt diferiti de noi este una de teama si de ascutire a simturilor, iar „fobia fata de ceilalti” a fost deja demonstrata de conflictele interrasiale. Suprinzator, acest aspect se intalneste extrem de rar in randul femeilor, iar el se poate explica raportandu-ne la acele momente din preistorie in care barbatii erau nevoiti sa isi apere comunitatile in fata nou venitilor violenti. Astfel de reactii se afla in genele noastre”, concluzioneaza acelasi Carlos David Navarrete.

Sursa:ScienceDaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase