Home » D:News » Reprezentari pagane intr-o biserica catolica

Reprezentari pagane intr-o biserica catolica

Reprezentari pagane intr-o biserica catolica
Publicat: 05.02.2009
O echipa de arheologi din Italia a descoperit in cripta unei biserici catolice scene create din mozaic, care reprezinta rituri pagane a caror simbolistica a ramas necunoscuta.

Pavimentul din mozaic, care masoara 13 metri patrati si dateaza din secolul IV e.n., a fost descoperit la o adancime de aproximativ 4 metri in subsol, in timpul unor investigatii arheologice in cripta catedralei Reggio Emilia din Italia. “Marimea si designul mozaicului sugereaza ca acesta reprezenta podeaua unei incaperi foarte mari, ceea ce ne face sa credem ca aici se afla locuinta unui localnic roman bogat”, a declarat pentru Discovery, Renata Curina, arheologul-sef.

Faptul ca reprezentari ale unor rituri pagane au stat ascunse timp de sute de ani in subsolul unei catedrale catolice nu este chiar o surpriza pentru arheologi. “Biserica a fost construita pe niste structuri deja existente, ceea ce e mai degraba normal in aceasta regiune. De altfel, este destul de evident ca aceia care au ridicat catedrala nu au fost prea impresionati de mozaic, de vreme ce au construit stalpii de sustinere chiar pe suprafata acestuia”, adauga Carina. Insa ceea ce face acest mozaic special sunt trei scene mitologice, care infatiseaza oameni in nud, purtand cu ei obiecte a caror semnificatie nu este cunoscuta arheologilor. Acestia spera ca vor reusi sa descifreze misterul mozaicului, odata cu avansarea lucrarilor de cercetare.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase