Home » D:News » Fosilele umane vorbesc despre viata primelor colonii americane

Fosilele umane vorbesc despre viata primelor colonii americane

Fosilele umane vorbesc despre viata  primelor colonii americane
Publicat: 06.02.2009
Istoria primilor colonisti americani este o poveste despre infometare, boli si moarte, spusa de ramasitele umane descoperite pe “Pamantul fagaduintei”.

Saga colonistilor din secolul XVII va fi expusa la Muzeul de Istorie Naturala Smithsonian. Peste 340 de obiecte, incluzand artefacte si oase umane vor fi expuse in salile muzeului timp de doi ani, punctand astfel pentru prima data conditiile in care au trait primii colonisti englezi sau africani care s-au stabilit in America.
“Expozitia este o fereastra fascinanta catre istoria natiunii noastre, scrisa de primii colonisti”, declara directorul muzeului, Christian Samper. De la inceperea sapaturilor, in anul 1992, cercetatorii au dezgropat ramasitele umane a cateva sute de colonisti din jurul Chesapeake Bay. “Acum avem ocazia de a cunoaste mai bine modul de viata al stramosilor nostri si chiar putem afla cauzele care au dus la moartea unora dintre ei. Aceste investigatii scot la iveala de cele mai multe ori povesti uimitoare, pe care nu ni le-am fi putut imagina”, adauga Douglas Owsley, antropolog criminalist.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase