Home » D:News » Magia verde protejeaza mumiile egiptene

Magia verde protejeaza mumiile egiptene

Magia verde protejeaza mumiile egiptene
Publicat: 06.02.2009
Mumia rara a unui copil care a trait in perioada de inceput a Egiptului, a fost descoperita recent impreuna cu o piatra mare de culoare verde, cu rolul de amuleta, despre care egiptenii credeau ca are puteri magice.

Aceasta descoperire i-a ajutat pe cercetatori sa inteleaga de ce hieroglifele si textele istorice vorbesc despre culoarea verde a machiajului care se aplica in jurul ochilor copiilor, fiind in acelasi timp o dovada a credintei conform careia verdele avea o functie de protectie asupra indivizilor.
Conducatoarea acestui studiu, Raffaella Bianucci, a explicat ca primii egipteni foloseau amulete colorate inca din jurul anilor 4 500 – 3 800 i.e.n. Analiza mumiei, care apartine unui copil decedat la o varsta cuprinsa intre 15 si 18 luni, a stabilit o vechime a acesteia de 4 700 de ani.  “Primele amulete ne ofera indicatii pretioase asupra fortelor amenintatoare pe care egiptenii le simteau prezente in jurul lor si care puteau fi combatute, in credinta acestora, numai prin mijloace magice”, adauga Bianucci, cercetatoare in cadrul Academiei Albertina din Turin, Italia.

Sursa: Discovery
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase