Home » D:News » Lasa-te de fumat, macar de dragul pisicii!

Lasa-te de fumat, macar de dragul pisicii!

Lasa-te de fumat, macar de dragul pisicii!
Publicat: 11.02.2009
Un studiu american a aratat ca multi fumatori din SUA ar renunta la viciul lor mai degraba de dragul animelelor de casa, decat de dragul propriei sanatati.

Cercetari realizate in ultimii ani au demonstrat ca “fumatul pasiv” e la fel de daunator pentru caini si pisici ca si pentru membrii de familie umani ai fumatorilor. Inhalarea, timp indelungat, a fumului de tigara a fost asociata cu aparitia la animale a unor  alergii, tulburari respiratorii, boli ale pielii si ochilor si diverse tipuri de cancer. Un studiu foarte recent, realizat de cercetatorii de la Tobacco Control pe un esantion de cca. 3300 de persoane din statul american Michigan, a scos la ivela faptul ca multi fumatori nu erau constienti de efectele fumatului asupra animalelor de casa.

Aproximativ o treime dintre fumatorii chestionati au raspuns ca faptul de a sti ca fumatul pasiv afecteaza sanatatea animalelor lor constituie un imbold pentru renuntarea la fumat. Autorii studiului au sugerat ca agentiile de publicitate care proiecteaza campanii in sprijinul renuntarii la fumat ar putea folosi ideea in mod convingator, intrucat proprietarii de caini si pisici sunt, in general, foarte atasati de animalele lor si sensibili la nevoile acestora. In SUA, in aproape doua treimi dintre gospodarii exista cel putin cate un animal de casa.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase