Home » D:News » Secretul vietii vesnice zace cu mamutii

Secretul vietii vesnice zace cu mamutii

Secretul vietii vesnice zace cu mamutii
Publicat: 12.02.2009
Oamenii de stiinta rusi de la Universitatea Tyumen, care cerceteaza fosilele unor mamuti si rinoceri lanosi inghetati in permafrostul din Siberia, sustin ca au descoperit alaturi de acestia o bacterie capabila sa prelungeasca viata, dar si sa sporeasca fertilitatea.

Botezata deja “Viagra preistorica”, experimentele efectuate pe cobay au demonstrat ca aceasta bacterie sporeste vigilenta creierului, imbunatateste tonusul fizic si activitatea sexuala, determinand o virilitate crescuta a masculilor si o fertilitate prelungita a femelelor. Descoperirea  neasteptata a fost realizata ca urmare a unor studii amanuntite efectuate asupra ramasitelor de mamuti extrem de bine prezervate in permafrostul din regiunea siberiana Yakutia, aflata in estul Rusiei.

Geneticienii sustin ca au decodificat intr-o buna masura secventa ADN a noii bacterii, inca viabila la varsta de aproximativ patru milioane de ani, iar din rezultatele preliminare reiese ca nu mai exista vreo inregistrare a unui organism asemanator, in lume. Desi bacteria a fost localizata in acelasi permafrost in care cercetatorii au identificat fosilele de mamuti disparuti, ei sunt de parere ca aceasta nu are vreo legatura cu uriasele creaturi. Oamenii de stiinta nu promit inca o potiune a vietii vesnice, dar sunt de parere ca, atunci cand vor descoperi motivul longevitatii bacteriei, acest lucru va avea implicatii serioase in privinta leacurilor anti-imbatranire.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase