Home » D:News » Super-pusca britanica este testata pe talibani

Super-pusca britanica este testata pe talibani

Super-pusca britanica este testata pe talibani
Publicat: 16.02.2009
Conform lunetistilor de elita din armata britanica,”Asasinul Tacut”, asa cum o denumesc acestia, este arma de care insurgentii talibani din Afganistan se tem cel mai mult.

Pusca in cauza este denumita oficial L115A3 Long Range Rifle si conform declaratiilor Armatei Britanice, este responsabila de doborarea unui numar record de luptatori talibani, in intervalul ultimelor luni. “Sniperii” britanici declara ca atunci cand trag cu “Asasinul Tacut“, pot dobora un om de la o distanta de circa 1 600 metri.

Majoritatea acestor tintasi de elita, folosesc “Asasinul Tacut” in tandem cu noile costume de camuflaj care ofera o sansa in plus confundarii cu mediul ambiant datorita materialului si croielii foarte realiste care fac identificarea lor aproape imposibila. Primele teste ale acestei arme foarte performante au fost efectuate in poligonul de la Land Warfare Centre din Warminster, Wiltshire. L115A3 Long Range Sniper Rifle a fost construita pe baza prototipului folosit de echipa olimpica de Tir a Marii Britanii. Pusca cantareste 4 kg. are calibrul de 8,59 mm. si are o bataie de 1,600 km.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase