Home » D:News » Cascheta militara captusita cu gel va distruge gloantele la impact

Cascheta militara captusita cu gel va distruge gloantele la impact

Publicat: 27.02.2009
Caschetele de lupta ale soldatilor din Armata Britanica vor fi imbunatatite cu un adaos de gel “inteligent”, care isi durifica instantaneu structura sub incidenta unui impact violent. Aceasta proprietate a materialului il face capabil sa absoarba cantitati uriase de energie intr-o siguranta deplina pentru utilizator.

Ministerul Britanic al Apararii a semnat recent un contract in valoare de 100.000 lire sterline cu o companie tehnologica, pentru dezvoltarea gelului “minune”, denumit D3O, intr-o incercare de a proteja mai eficient trupele engleze care lupta in prezent in Afghanistan.

Nanotehnologia avansata a gelului D3O se bazeaza pe proprietatile unice de care “moleculele inteligente” dau dovada sub presiuni extreme. Tehnologia este deja utilizata intr-o gama larga de echipamente sportive, unde se foloseste in cazul aparatorilor flexibile si usoare, care se intaresc instantaneu atunci cand sunt supuse impactului.

Acum, aceeasi tehnologie se va folosi in zonele de razboi, iar Ministerul Apararii spera sa gaseasca intrebuintari gelului nu doar in cazul caschetelor ci si in noi versiuni de armuri pentru corp si alte kit-uri de protectie. Intr-un final, echipamentele grele de astazi care ii apara pe soldati ar putea fi inlocuite cu unele mult mai usoare si mai permisive, bazate pe straturi gelatinoase.

Sursa: Daily Mail

 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase