Home » D:News » 200 de cetacee au esuat pe o insula din apropierea Tasmaniei

200 de cetacee au esuat pe o insula din apropierea Tasmaniei

200 de cetacee au esuat pe o insula din apropierea Tasmaniei
Publicat: 03.03.2009
O vasta operatiune este in plina desfasurare in King Island, pentru salvarea celor aproape 200 de cetacee esuate pe o plaja a acestei insule, din cauze inca necunoscute.

194 de balene-pilot si cativa delfini au esuat pe o plaja in King Island, o mica insula aflata la jumatatea distantei intre Australia si Tasmania; e al patrulea incident de acest gen petrecut in ultimele cateva luni. Se intampla ca balenele sa esueze in Tasmania, in cursul migratiilor lor anuale spre apele antarctice si inapoi, dar oamenii de stiinta nu au elucidat cauzele acestui misterios fenomen. Incidentul petrecut ieri este neobisnuit prin faptul ca a a implicat si delfini; de obicei, balenele-pilot si delfinii nu esueaza impreuna.

Cand au inceput operatiunile de salvare, 54 de balene si 7 delfini erau inca in viata. Operatiunile se desfasoara cu ajutorul utilajelor pentru sapat, al jet ski-urilor si al mai multor voluntari din zona. Acestia stropesc cu apa animalele esuate, pentru a le mentine in viata pana cand este posibila transportarea lor in apa.

In luna ianuarie a acestui an, 45 de casaloti au murit dupa ce au esuat pe un banc de nisip din Tasmania. In toamna anului trecut, au avut loc doua incidente asemanatoare, in care au murit 200 de balene-pilot.

Sursa:The Independent

 CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase