Home » D:News » Este acesta unicul delfin roz de pe Pamant?

Este acesta unicul delfin roz de pe Pamant?

Publicat: 03.03.2009
Primele fotografii ale unui specimen unic de delfin de culoare roz au fost recent oferite presei americane de catre capitanul de vas Erik Rue, un admirator cu state vechi al inteligentelor mamifere marine.

Atunci cand Rue a identificat pentru prima oara surprinzatorul animal, acesta inota in canalul sud-vestic american Calcasieu, in compania altor patru delfini. Erik Rue suspecteaza ca unul dintre acestia era chiar mama curiosului specimen, intrucat nu il pierdea niciun moment din atentie.

Cu exceptia coloraturii sale inedite, mamiferul pare sa fie intr-o perfecta stare de sanate. Este in intregime roz, iar ochii sai rosiatici indica o dereglare genetica rara, de tipul albinismului. Pielea ii este fina, stralucitoare si lipsita de defecte. Capitanul Rue sustine ca l-a putut observa de foarte multe ori pana in prezent, promovarea in presa a intamplarii sporind considerabil numarul de vizitatori din zona canalului Calcasieu.

Contrar asteptarilor, delfinul nu este afectat vizibil de ambient sau de lumina soarelui, desi tinde sa stea sub apa putin mai mult timp decat semenii lui. Albinismul este o trasatura genetica, iar cercetatorii care au venit sa studieze exemplarul de delfin sustin ca nu le este clar cum a putut el mosteni aceasta tulburare a pigmentarii.

Sursa: Daily Mail

 CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase