Home » D:News » Supra-expunerea la radiatii, o moda in spitale?

Supra-expunerea la radiatii, o moda in spitale?

Supra-expunerea la radiatii, o moda in spitale?
Publicat: 04.03.2009
In prezent, pacientii sunt de sapte ori mai expusi la radiatiile aparatelor de scanare din spitale decat in anii 1980, se arata intr-un raport al National Council on Radiation Protection and Measurement din Statele Unite ale Americii.

Scan-urile sunt utile pentru stabilirea unor diagnostice, insa expertii medicali acuza doctorii ca le folosesc mai mult decat este necesar, doar pentru a castiga mai multi bani, si fara a se gandi la pericolele radiatiilor la care sunt expusi pacientii.

Radiografiile performate in vederea stabilirii diagnosticelor ofera medicilor informatii importante, insa cand nu sunt neaparat necesare, acestea pot fi evitate, sunt de parere cercetatorii.  Supra-expunerea la radiatii, in mod special a persoanelor tinere, este unul dintre motivele care duc la aparitia cancerului.

“Radiografia a devenit mana dreapata a practicii medicale. Din pacate, o parte dintre cei care le recomanda au vazut in aceasta tehnica medicala o solutie pentru problemele financiare”, declara Dr. James Thrall, directorul sectiei de Radiologie din cadrul Massachusetts General Hospital din Boston. Un studiu al Government Accountability Office din Statele Unite ale Americii a relevat faptul ca in domeniul radiologiei cheltuielile medicale au crescut cu 14 miliarde de dolari intre anii 2000 si 2006.

Sursa: Reuters

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase